Apps

Picture of the day

Jag och Joel tog en helg och slog våra kloka huvuden ihop, och ut kom en app till android. Applikationen laddar ner och visar bilder från några olika webbsidor, i skrivande stund evilmilk.com och icanhascheezburger.com. Har du förslag på fler sidor som borde finnas med kan du höra av dig så ska vi se vad vi kan göra.

Applikationen är inte tillräckligt stabil för att rekommenderas för någon ännu, därför finns den inte heller på market. Men känner du att du vill vara en pionjär inom området finns den att ladda ner här. För att det ska fungera måste du tillåta att mjukvara installeras från okända källor.

Källkoden finns att få tag på på google code

Lunchguiden

Ett projekt som jag påbörjat men inte hunnit avsluta är en applikation för att visa information från lunchguiden som Dalarnas Tidningar tillhandahåller. Eftersom att de inte har svarat på min e-postmeddelande med en förfrågan om att få ut rådata så tog jag saken i egna händer och skrev ett program som hämtar informationen och parsar om den till JSON som är lätt för Android att parsa.

Tyvärr har jag inte kommit så värst långt med Android applikationen men någon annan kanske har nytta utav lunchguiden i JSON-format. All information om lunchrestaurangerna finns i JSON-format på denna adress och ny data genereras varje morgon klockan 09:00 och jag har för avsikt att låta detta fortsätta tills vidare.

Är du intresserad av koden till parsern skriven i Google Go finns den här.