Egen kalenderhantering

Jag håller sakteligen på att flytta ansvaret för min digitala närvaro till egna installerade tjänster istället för att lita på en tredje part. Detta gör jag framförallt för att jag vill ha kontroll över min egen data och kunna lita på att tjänster inte försvinner helt plötsligt. (I’m looking at you Google Reader)

E-post och webb kör jag sedan länge på min egen server, men min kalender har stannat kvar hos Google eftersom att deras tjänst har fungerat väldigt bra, både webbkalendern och mobilkalendern. Detta beroende av Google kändes som nästa naturliga steg att göra sig av med.

Lösningen på att ta hem även kalenderhanteringen blev owncloud tillsammans med CalDAV Sync beta till min Android telefon. Det fungerar förvånansvärt bra och synkroniserar utan problem mellan webbkalendern och min telefon. Den största bristen är nog webbkalendern som fungerar lite sådär just nu, men med några rader hemmakodad JavaScript blir den i alla fall användbar tills vidare. Vad jag har kunnat läsa mig till så jobbar man på en större uppdatering av kalendern till nästa version av owncloud, det ska bli intressant att se vad det ger.

Utöver den bristfälliga webbkalendern saknar jag endast möjligheten att kunna bjuda in till events direkt i Android kalendern. Det kan jag utan problem leva utan.

Det verkar som att man även blir av med Google Now integrationen när man kör med extern kalender, men jag använder inte Google Now ändå så för mig är det inget problem.

Kör du också egen kalenderhantering? Har du flyttat någon annan intressant tjänst från molnet till egen regi?

  • Nu blir jag ju inspirerad att flytta ut till egen regi också. Jag önskar bara att det fanns någon riktigt bra CLI-klient för mailen. Då hade jag bytt bort Gmail direkt. 🙂

    • CLI-klient för att läsa mail? Det har jag aldrig provat så jag har tyvärr inget att rekommendera 🙂

      • Jag har testat mutt och pine men ingen av dem kändes lika genomtänkt och naturlig som t.ex. vim eller tmux.