SSWC Dag ett

Jag är strategiskt på plats en halvtimme innan nästa session börjar för att hinna skriva lite och få en bra plats inför nästa talare. Just nu inser jag hur underbart skönt det är med instant upload från min telefon till Google Plus för att enkelt kunna ta en bild och använda för att slänga ihop ett blogginlägg.

På förmiddagen var jag på CQRS och Event sourcing vilket var en stenhård utvecklarsession som pratade om hur man kan dela upp sin applikation i olika delar för att spara och läsa data, för att kunna effektivisera läsning/skrivning och därmed skala sin applikation bättre.

Efter det hade jag tänkt att gå på web vs webapp vs native app vs ? men där var det fullkomligt fullsmockat så jag fick nöja mig med att höra på @patrikhson om “Hur sjutton kommer Interwebz genom alla Tubes till Tjärö?“. Kortfattat kan man säga att det kan vara en fördel att ha kontakter när man ska sätta upp Internetanslutning för 400 besökare på en liten ö mitt ute i skärgården.

Just nu sitter jag på Framtidens CMS och intelligenta publiceringsystem och väntar på att den ska dra igång, eftermiddagen kommer även att bjuda på någon av Tre vinklar av WordPressNinjakunskaperFramtiden för webbaserade kartlösningar? eller Get things done. Ska även se om jag kan få tag på @jonasl som jag tror hade “Offentlig sektor som plattform eller hur bra blev det egentligen med PSI-lagen?” nu på förmiddagen.

Med alla dessa twitterlänkar känner jag att jag måste lägga in @emomilol‘s automatiska twitterlänkar.

  • Trevligt och träffas! Hoppas du gillade sessionerna